0
Travel Muse

Muse Space: Hotel The Dutch in Maastricht

Maastricht is de stad waar elke shop-o-holic los kan gaan in leuke boetiekjes, waar je ultiem culinair kan genieten en door grotten kan fietsen (wie wil dit nu niet?).

Museweekly bleef een nachtje slapen in The Dutch in Maastricht. Ook deze beauty hadden we weer opgesnord via Instagram. Het is een design hotel in het centrum van Maastricht met een uniek concept.

De inrichting en de kunst in The Dutch zijn een mooie mix tussen modern en de eighties. Het eighties thema wordt verder doorgevoerd in de kamers. Waar er pop art in de kamers hangt en je een gesigneerde foto van David Hasselhoff op je nachtkastje kan laten zetten. Wat het hotel uniek maakt is de gemeenschappelijke ruimte. In deze gemeenschappelijke ruimte vind je een plantenmuur, een fotoboeken hoek en een voetbaltafel met een tribune. Wat deze ruimte te gek maakt is dat je hier onbeperkt koffie, thee, ijsjes en fruit kan pakken. Dit zorgt er voor dat er altijd mensen in deze ruimte zitten en maakt het een leuke ontmoetingsplaats voor jong en oud!

Een ander groot pluspunt van hotel The Dutch is de gin- tonic bar. De hotelbar bevindt zich in de lobby van het hotel.  Hier zit je super gezellig in een ruimte met fluwelen banken, opgezette flamingo’s en mooie verlichting. Mocht je niet in de hotelbar willen hangen kun je de gezellige buurt ‘de Wyck’ in of een stukje lopen naar het welbekende Vrijthof.

De kamers variëren van een simpele twee persoonskamer tot een ruime zolderkamer of een grote discokamer met een groot bad in het midden van de kamer. In de kamers ligt een kaartje waarop je kan aangeven of je ontbijt wilt en hoe laat. ’s Ochtends ligt het ontbijt dan voor de deur.  Mocht je liever buiten de deur ontbijten zijn er een hoop te gekke restaurants en café’s in de buurt van The Dutch. Het ontbijt was meer dan genoeg: Een chocolade croissant, yoghurt en muesli, fruit en een vers sapje.  Dit ontbijt kan je lekker op bed eten, in de gemeenschappelijke ruimte of lekker in de tuin met je knar in de zon.

Mocht je een nachtje of weekendje eruit willen is hotel The Dutch een meer dan leuke optie. Tip: Wil je een kamer boeken doe dit dan via de website van The Dutch zelf, dit is goedkoper.

Tips voor Maastricht zelf: Neem dan een kijkje in een hele gave boekenwinkel in de Dominicanen kerk. Heb je zin in lekkere bistro food kun je terecht bij het Wyckercabinet en voor een toffe cocktailbar kun je terecht bij Mr. Smith.

Go Go Go, because if it ain’t Dutch, it ain’t much!

Fotografie Philip Driessen Fotografie, www.philipdriessen.com, all rights reserved Copyright ©

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply