0
Weekly Muse

Muse van de week: Esther Schuijt

Een nieuwe week, een nieuwe muse. Deze week spraken wij met Esther Schuijt (32) een carrière vrouw pur sang en een inspiratiebron voor vrouwen die graag een carrière switch willen maken. Ze heeft een mode opleiding gedaan, maar heeft een switch gemaakt naar de ICT branche waar zij nu als DevOps consultant en Agile coach werkt voor grote internationale bedrijven. Daarnaast heeft zij een te gek instagram account (@esthersarah) waar zij prachtige foto’s op heeft staan van haar en haar zelfgebouwde bike. Zij hoopt zich met haar instagram account in te gaan zetten tegen het tekort aan stamceldonoren. Wij vroegen haar het spreekwoordelijke hemd van haar lijf en wilde alles weten over haar carrière switch en haar sterk groeiende instagram account.

Je hebt een mode opleiding gedaan. Hoe ben je van je modeopleiding in de ICT wereld beland?

‘Ik ben geïnteresseerd geraakt in de ICT door mijn broer, hij is ook werkzaam in de ICT. Ik keek van jongs af aan naar hem op. Ik ben geen typische girly girl, mijn nerd gehalte ligt hoog. Ik houd van gamen (LAN parties), StarWars en techniek in zijn algemeenheid. Naast mijn mode opleiding werkte ik als recruiter in de ICT. Dit heeft mij getriggerd om zelf de switch te maken naar de ICT. Vervolgens heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik open sollicitaties verstuurd naar verschillende Microsoft partners in de hoop op een baan of traineeship. Eén van de partijen heeft mij de kans gegeven. Vervolgens ben ik 5 weken naar India gestuurd om certificeringen te behalen binnen Microsoft Development. Nu ben ik werkzaam voor Avanade waar ik verantwoordelijk ben voor DevOps en Agile transformaties. Dit is mij allemaal gelukt zonder HBO diploma, maar met veel drive en keihard werken. Ondanks tegenslagen heb ik altijd doorgezet.’

Heb je tips voor andere vrouwen die een carrière switch willen maken?

‘Laat je door niemand vertellen dat je iets niet kan. Laat een opleiding of het niet hebben van een opleiding je niet weerhouden om te onderzoeken of je een switch kunt maken. Waar een wil is, is een weg.’

‘Wanneer je de switch wilt maken moet je wel om kunnen gaan met tegenslagen. Wanneer je iets wilt zal je er dingen voor moeten laten en bereid zijn om iets in te leveren om zo je langere termijn doel te behalen en de carrière switch te kunnen maken. In die periode dat ik mijn carrière switch heb gemaakt heb ik ook een tattoo laten zetten met de tekst: ‘ Nil Volentibus Arduum’.  Dit betekent: Niets is onmogelijk voor hen die willen.’

Naast je succesvolle carrière in de ICT heb je ook een sterk groeiend instagram account (@esthersarah) waar de focus ligt op de door jouw zelf gesleutelde custom motor.

Wat wil je bereiken met je instagram account?

‘ Mijn instagram account staat nu nog in kinderschoenen. Mijn doel is om mijn instagram niet alleen te gebruiken om gratis spullen te krijgen van sponsoren, maar ik wil dit platform graag gebruiken voor het steunen van goede doelen, met name stamcelonderzoek. Ik heb mijzelf 6 jaar geleden aangemeld als stamceldonor, maar ik ben helaas nog niet opgeroepen. Iedere maand krijg ik een nieuwsbrief dat er nog veel mensen zijn waarvoor nog geen match is gevonden. Mijn doel is niet perse om mensen te pushen om stamceldonor te worden, maar ik zou ook graag geld inzamelen voor verder wetenschappelijk onderzoek. Op dit moment houd ik mij bezig met een initiatief vanuit de Movember movement, genaamd The Distinguished Gentlemans Ride. Op zondag 30 september zal ik samen met andere motorrijders over de hele wereld het gevecht aan gaan in The Distinguished Gentleman’s Ride om het bewustzijn voor prostaat kanker en de mentale gezondheid van mannen te verhogen. Maar voordat ik mijn nep snor op zet, mijn tweet jasje uit de kast haal en mijn laarzen poets heb ik jullie nodig om (al is het maar 1 euro) te doneren om dit goede doel te steunen. Via deze link kan je een donatie doen. ‘ 

 

Fotografie: Paul van ML @paul_vanml

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply