0
Weekly Muse

Muse van de week: Mirjam Willemsen

Op jonge leeftijd wist ze al dat ze iets creatiefs wilde doen en dat ze er enorm van hield om met mensen te kletsen. En al is het nooit een bewuste keuze geweest om ondernemer te worden, inmiddels runt Mirjam Willemsen (31) al 6,5 jaar haar eigen salon, voor nagels en wimpers, aan de Oranjesingel in Nijmegen. Mirjam is een grote bron van inspiratie voor iedereen die een eigen onderneming wil beginnen. Met mega veel passie en enthousiasme vertelt ze over ondernemerschap, haar bedrijf en de persoonlijke groei die ze hierin doormaakt. 

Wanneer heb je besloten om een eigen salon te beginnen?

“Vroeger beet ik altijd nagels en daar wilde ik vanaf. Daarom ging ik op een gegeven moment een keer zelf naar een nagelstylist. Toen dacht ik eigenlijk gelijk “dit is geweldig, dit wil ik ook!”. Ik ben verschillende opleidingen gaan doen en ben veel gaan oefeningen op vriendinnen. Toen dat goed ging heb ik advertenties op marktplaats gezet. Dat vond ik doodeng. Ik vond mezelf nog niet de beste. Ik had voor een afspraak met een nieuwe klant altijd buikpijn. En vroeg me dan af of ik het wel goed genoeg deed en of het wel klikte. Die spanning werd gelukkig steeds wat minder. Uiteindelijk ben ik helemaal gestopt bij m’n andere baan. Toen deed ik zoveel nagels dat ik me heb ingeschreven bij de kamer van koophandel. Op het moment dat ik me inschreef dacht ik ook gelijk nu ga ik er 1000% voor.”

Wat vind je leukste aan aan ondernemer zijn?

“Ik vind het ontzettend gaaf, dat ik elke dag naar het bedrijf ga wat ik zelf heb opgebouwd. Ondernemen is soms heel erg spannend. Iedereen om je heen probeert advies te geven. Maar uiteindelijk beslis je alles alleen en moet je dingen zelf oplossen. Je moet het zelf in je eentje ontdekken en doen. En als dat dan lukt dan geeft dat een enorme kick. Dan denk je echt Yesss. Ik ben erg trots op mijn salon, de meiden die voor me werken en het werk dat we leveren.”

“Ik wil het beste uit mezelf halen en streef niet naar iets wat een ander heeft”

Wie inspireert jou?

“Misschien gek om te zeggen, maar eigenlijk ben ik daar nooit zo mee bezig. Wat ik wil is een supergezellig nagelsalon zijn waar het voor de klant altijd alleen maar leuk en fijn is. En ondertussen zetten we hele goede nagels. Ik wil dat dat altijd klopt. En op de achtergrond wil ik mijn bedrijf zoveel mogelijk ontwikkelen en laten groeien. Maar ik heb daarbij niet iemand anders die mijn voorbeeld is. Ik wil het beste uit mezelf halen en streef niet naar iets wat een ander heeft.”


Jurkje: Make My Day

Wat is jouw sterkste eigenschap?

“Mijn sterkste eigenschap is, denk ik, dat ik erg ambitieus en perfectionistisch ben. Maar dat maakt dat is tegelijkertijd ook mijn grootste valkuil. Ondernemen is een persoonlijk proces, waar je constant van blijft leren. De afgelopen jaren heb ik super hard gewerkt om de salon een succes te maken, en dat is me ook gelukt. Daar ben ik ontzettend trots op. De afgelopen jaren heb ik geleerd dat ik, als ondernemer, de balans voor mezelf moet vinden. In het weekend ben ik tegenwoordig gewoon vrij. Want ik ben ook gewoon Mirjam, als mens. En niet alleen maar mijn Salon. Ik wil ook gewoon sporten, op de bank een leuke film kijken en gezellige dingen doen met vriendinnen.”

Meer weten over Mirjam? Bekijk haar website of volg Salon la Mirage op Facebook.

Op Muse Weekly lees je wekelijks interviews met inspirerende vrouwen. Volg MuseWeekly op Instagram of Facebook.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply