0
Weekly Muse

Muse of the Week: Elke Moorman van Innerdoorway

Elke (34) van Innerdoorway zei haar vaste baan op om van haar passies haar werk te maken. Met haar bedrijf Innerdoorway organiseert zij te gekke boks en meditatie retreats in Nederland en Marokko. En als klap op de vuurpijl organiseert zij nu ook rondreizen door Marokko waarbij je kennis kan maken met de authentieke Marokkaanse cultuur. Wij waren super enthousiast dat wij haar mochten interviewen en waren vooral heel benieuwd naar haar verhaal. Wij vroegen haar naar haar passies voor meditatie, reizen naar marokko, de pro’s en con’s van het zelfstandig ondernemen, social media, tips en toekomstplannen.

Hoe ben je begonnen met innerdoorway?

”Innerdoorway is ontstaan vanuit de gedachte dat je pas écht je eigen balans kunt vinden als je zowel mentaal als fysiek fit bent. Toen ik zelf begon met mediteren drie jaar geleden en ik zelf ging ervaren wat meditatie kan betekenen voor je persoonlijke ontwikkeling werd het mijn missie om de meditatietrainingen te gaan organiseren op bijzondere plaatsen. Ik was op dat moment al aan het ondernemen vanuit Marokko en had een bedrijf waarmee ik leren tassen maakte die ik verkocht op lifestyle markten in Nederland. Op die manier heb ik Marokko goed leren kennen en de keus om de retreats in Marokko te gaan organiseren was dan ook snel gemaakt. In 2016 ben ik gestopt met de verkoop van de tassen en begonnen met het organiseren van reizen. Innerdoorway is voor mij veel meer dan alleen mijn werk, voor mij is het echt mijn levensmissie om hiermee bezig te zijn.”

Hoe komen jullie bij de combinatie tussen boksen en meditatie?

”Tijdens onze retreats staat de combinatie tussen meditatie en boksen centraal. Bij boksen draait het om focus, discipline en uithoudingsvermogen. Dit zijn 3 elementen die je ook nodig hebt in het dagelijks leven om je doelen te bereiken. Daarnaast laat de manier waarop je bokst je zien hoe je in het leven staat en hoe je omgaat met je talenten, visie en tekortkomingen. Boksen geeft je de mogelijkheid om jezelf nog beter te leren kennen.”

”Bij ons draait alles om de juiste balans tussen inspanning en ontspanning.”

”Tijdens het mediteren heb je de mogelijkheid je innerlijke wereld te verkennen en te onderzoeken. Je gaat zien wat er nog in je speelt en waar je nog mee aan de slag mag. Je wordt je bewust van je innerlijke wereld. Daarnaast vermindert mediteren stress, helpt het je om beter te kunnen ontspannen en zorgt het ervoor dat je dingen makkelijker los kunt laten. Boksen versterkt en ontstrest je lichaam en zorgt ervoor dat je contact maakt met je lichaam, het helpt je contact te maken met de fysieke wereld en zet je aan tot actie. Door deze combinatie als ‘tools’ te gebruiken tijdens onze reteats zul je merken dat je snel los kunt komen van je dagelijkse routine en patronen.”

Hoe ben je omgegaan met tegenslagen als zelfstandig indernemer?

”Soms moet ik beslissingen maken die in eerste instantie als een tegenslag aanvoelen. Ik heb wel eens een locatie moeten afzeggen omdat het niet goed meer voelde terwijl ik de volledig betaling al gedaan had. Op die momenten probeer ik volledig te vertrouwen op mijn gevoel en weet ik dat als ik het op de juiste manier oplos er iets beter voor terug gaat komen. Mijn eigen mindset scherp houden is voor mij een belangrijke voorwaarde om goed om te kunnen gaan met tegenslagen.”

Wat zijn de positieve kanten aan zelfstandig ondernemen?

”Vrijheid! Ik bepaal zelf waar en wanneer ik werk en ik neem mijn eigen beslissingen. Voor mij voelt dat er goed. Ik vind het heerlijk om te kunnen reizen wanneer ik wil en ben niet gebonden aan kantoortijden. Ik vind het heerlijk om s’avonds te werken en bijvoorbeeld in de middag lekker met mensen te gaan lunchen en omdat ik mijn tijd zelf kan indelen kan dat allemaal!  Daarnaast kan ik mijn eigen visie neerzetten en hoop ik iets vanuit mijzelf te kunnen bijdragen aan de maatschappij. Ik voel dat ik op deze manier mijn missie kan leven.”

Hoe belangrijk is social media voor jullie?

”Heel belangrijk! Ik heb Innerdoorway zonder budget moeten opstarten en ben begonnen met alleen een Facebook pagina. Op die manier kwam ik aan mijn eerste klanten. Na een jaar heb ik ook Instagram ontdekt en momenteel vinden mijn klanten mij via mijn social media kanalen en via mond op mond reclame. Ik vind social media ook erg belangrijk omdat ik op die manier mijn verhaal kan vertellen en mensen een gezicht kan geven bij het bedrijf waarmee zij een reis boeken.”

Wat zijn jullie toekomst dromen betreft Innerdoorway?

”Ik hoop met Innerdoorway nog heel erg veel retreats te gaan organiseren en daarnaast ben ik de rondreizen aan het uitbouwen. In november 2018 maken we de eerste rondreis door Marokko met een groep van 14 vrouwen. We reizen vanuit Marrakech naar de woestijn en slapen onderweg in prachtige valleien, palmbomen oases en in de bergen. We laten je daar het echte authentieke Marokko zien. De rondreizen ga ik het liefst ook op grote schaal toevoegen aan mijn reisaanbod in 2019.”

Welke tips heb je voor startende ondernemers?

”Ik geloof erin dat de formule tot succes mede bepaald wordt door de mate waarin jij je innerlijke wereld kunt verbinden met je uiterlijke wereld. Op die manier leer je namelijk beheer te krijgen over je intenties en ze bewust te materialiseren in je fysieke wereld. Als je de keuze maakt om met heel je hart te kiezen voor wat jij het liefst doet zullen er dingen op je pad komen die jou iets willen laten zien. Om volledig voor jouw droom te gaan zul je deze tot je lifestyle moeten maken.”

”Ik geloof erin dat het steeds belangrijker gaat worden om je vanuit je gevoelsniveau af te stemmen op je doel om zo van ‘binnen’ naar buiten te gaan werken. Door dit te doen ontstaat er meer flow in je handelingen en creëer je synchroniciteit tussen jou en datgene dat je wil bereiken.”

”Een mooi begin om te gaan ontdekken wat je echt wil en hoe je dit het beste kunt gaan neerzetten kan meditatie zijn.”

 

Meer weten over Elke en Innerdoorway? Bekijk de website of volg Innerdoorway op Instagram.

Op Muse Weekly lees je wekelijks interviews met inspirerende vrouwen. Volg MuseWeekly op Instagram of Facebook.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply