0
Weekly Muse

Muses van de Week: Robin en Sofie van Lokaal Valencia

Huis en haard achterlaten om je droom waar te maken en te emigreren naar Valencia. Robin van der Leest (25) en Sofie Lambrou (23) lieten los van elkaar familie en vrienden achter in Nederland om voorgoed te verkassen naar Valencia. In Valencia leren zij elkaar kennen en dat klikte zo goed dat na een avondje wijn drinken op het terras hun kind Lokaal Valencia werd geboren. Lokaal Valencia organiseert sinds april dit jaar diverse eigentijdse fietstours langs de (geheime) hotspots van Valencia. Wil jij ook meer te weten komen over de Spaanse keuken? Dan kan je ook een tapastour via Lokaal Valencia boeken. Wij spraken deze inspirerende en van geluk stralende vrouwen van Lokaal Valencia over het opbouwen van een fiets imperium in Valencia. Ook geven Robin en Sofie tips over het beginnen van een onderneming in het buitenland en vertellen zij over hun te gekke toekomstplannen. 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om fietstours in Valencia te organiseren?

Robin: ”Wij werkte allebei als customer relationships agents in Valencia bij een E-Commerce bedrijf. Wij kende elkaar nog niet en zijn op een avond na werk op een terras beland.  We hadden direct een klik en kregen al snel het idee om samen te gaan ondernemen, dat werd Lokaal Valencia. We zijn eigenlijk gelijk begonnen. We gingen direct langs een fietswinkel of wij fietsen mochten huren voor onze tours, hebben een website gemaakt en dan maar afwachten of er boekingen binnen zouden komen. Nu doen wij  nu 4 à 5 tours per week naast ons vaste werk. Onze tours zijn anders dan de bestaande fietstours, het is een hippe variant. Wij proberen de tours klein te houden en vertellen bij elke plek persoonlijke verhalen. We passen de tour aan op de mensen die mee fietsen. Zo hadden wij laatst een voetbalteam waar wij een kroegentocht met de fiets mee hebben gedaan, omdat een tour langs musea niet erg aansloot bij hun interesses. Zo wisten ze gelijk waar ze die week in Valencia moesten zijn om drankjes te doen. ”

Waar krijgen jullie als zelfstandig ondernemers energie van?

Sofie: ”Wij motiveren elkaar elke dag.  Door te sparren komen wij op toffe ideeën voor ons bedrijf. Nadat wij een tour hebben gedaan bellen wij elkaar altijd even om te vertellen hoe goed het is gegaan en hoe leuk de mensen het vonden. Wij zijn pas kort bezig en het gaat al zo goed en de reacties van de enthousiaste meefietsers zijn zo positief, dat geeft ons echt een boost!  Telkens stellen wij samen doelstellingen en wanneer wij die behalen vieren wij dat met een etentje. Zoals de eerste keer dat wij een boeking binnen kregen per email, hebben wij dit gevierd met wijn op het terras. Wij hebben al zoveel geleerd sinds wij zijn begonnen! Zelf een website bouwen, content schrijven, netwerken, groeien, uitdagingen aangaan en risico´s nemen.”

Welke tips wil je andere vrouwen die in het buitenland willen ondernemen geven?

Sofie:  ”Gewoon doen, niet nadenken. Liever spijt hebben van iets wat je wel hebt gedaan dan spijt hebben van iets wat je niet hebt gedaan.”

”Wij zijn er gewoon aan begonnen, omdat het een super mooi project is en wij zien het als een mooie ervaring en leerzame ervaring. Wij leren er zo veel van dat het geen verspilde tijd is.”

Robin: ”Daarnaast is onze tip om andere Nederlanders op te zoeken die je kunnen helpen en wegwijs maken in het opstarten van een bedrijf in het land waar je gaat wonen of woont.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Sofie : ”Wij hebben een mooi plan voor de toekomst. Wij willen volgend jaar een echt lokaal openen. Een lokaal waar je koffie kunt drinken,  lunchen, souveniers kan kopen en waar je samen kunt komen. Het moet een plek worden waar wij organiseren, creëren en vertellen. Het wordt een creatieve verzamelplaats waar tours worden geboekt en mensen tips over Valencia kunnen krijgen tijdens een koffietje of lunch!”

Robin ”Het liefste openen wij het lokaal in El Carmen, dit is het oude historische centrum van Valencia met veel oude gebouwen, vintage winkeltjes, mooie balkons, traditionele tapasbarretjes en toffe streetart.”

Meer weten over Lokaal Valencia? Bekijk de website of volg Lokaal Valencia op Instagram.

Op Muse Weekly lees je wekelijks interviews met inspirerende vrouwen. Volg MuseWeekly op Instagram of Facebook.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply