0
Travel Muse

De hotspots van Marrakech die je niet wilt missen!

Op zoek naar een magische bestemming voor je volgende citytrip? Dan is Marrakech misschien wel wat voor jou! Laat je betoveren door de Marokkaanse cultuur, het eten de prachtige hotels en restaurants! Wij waren 5 dagen in deze pracht stad en hebben al onze tips voor jullie op een rij gezet.

Le Comptoir Darna

Dit restaurant moet je echt bezoeken als je in Marrakech bent. Tijdens het eten bij Le Comptoir Darna verschijnen er buikdanseressen die op de bar en tafels gaan dansen, wat voor een onvergetelijke avond zorgt. Het restaurant is heel gaaf en chic ingericht. Je kunt hier heerlijke Marokkaanse gerechten eten en wijn drinken (dit kan niet overal in Marrakech). FYI: Trek wel je mooie jurk en je hakken aan want iedereen ziet er hier uit om door een ringetje te halen en reserveer van te voren want het is een super populair restaurant. Wil je een echte 1001 nacht experience? Ga hier dan een hapje eten of een drankje doen.

Bron: http://www.thestylejunkies.com/

Bron: http://www.thestylejunkies.com/

 

Le Salama

Madonna vierde hier in augustus haar 60e verjaardag. En als een restaurant goed
genoeg is voor Madonna is het goed genoeg voor ons. Het restaurant is gelegen aan het grote plein vol slangen bezweerders en eettentjes. Op de bovenste etage zit je in een prachtig restaurant bezaaid met planten en kaarsen en kan je genieten van allemaal lekkere Marokkaanse gerechten. Ook hier kun je wijn drinken en na het eten verschijnen de shisha’s en de buikdanseressen. Het is geen goedkoop restaurant, maar het eten was subliem. Onze aanrader: Neem de tajine met rundvlees, lekkerste tajine ever!

Bron: Kimnova Vu

La Mamounia

Dit hotel is volgens de locals het mooiste hotel van Marrakech. Dit hotel is bekend van de pilaren galerij waar heel veel Instagram foto’s zijn gemaakt. Dit hotel is super groot en alle ruimtes zijn zo prachtig ingericht met Marokkaanse details. Wij liepen door de tuin naar het restaurant een soort mini riad waar je een drankje kan doen of kan dineren. Let op voor een kopje Marokkaanse thee betaal je 7 euro, dus betreden op eigen risico.

Bron: Carla van Lier

Bron: Irene van Guin

YSL museum

Hou je net als wij van musea EN fashion? Betreedt de wondere wereld van Yves Saint Laurent. Voor 15 euro kun je de tuin en zijn huis begluren, kun je naar het Berber museum op hetzelfde terrein en het YSL Museum bezoeken. Wij waren vooral onder de indruk van het YSL museum waar in verhouding minder mensen waren dan in zijn tuin. Hier kun je zijn prachtige oeuvre aan jurken bekijken.

Bron: Carla van Lier

Bron: https://www.highsnobiety.com

De Souk

Ga je naar Marrakech? Houdt dan wat ruimte over in je koffer, want je kunt de souk (overdekte markt) bijna niet verlaten zonder iets te kopen. De souk in de Medina (oude stad) is net een schatkamer. De markt ligt vol met prachtige tapijten, handgemaakte tassen, aardewerk, oosterse lampen, specerijen, spiegels en nog veel meer. Wij wilden onze appartementen volledig restylen na het bezoeken van de souk en wij hebben flink ingeslagen. Ding wel af en loop weg als je het te duur vindt. Vaak komen ze alsnog achter je aan, omdat ze het je toch willen verkopen.

bron: https://www.azzed.net

Chabi Chic

Dit is een gevalletje liefde op het eerste gezicht. Deze winkel zou je kunnen omschrijven als een Marokkaanse Boho lifestyle winkel. Er waren mooie schalen en aardewerk producten met een moderne twist te koop, interieur spulletjes, beauty producten, kleding en
accessoires. Wees gewaarschuwd, je wilt alles hebben in deze winkel.

Bron: Carla van Lier

Bron: Carla van Lier

Nomad

Wil je bij de souk lekker lunchen of dineren op een terras met een te gek uitzicht over de souk? Dan is Nomad een super leuke en hippe optie. Gezond en lekker eten en bijzonder vriendelijk personeel.

Bron: Carla van Lier

Bron: Carla van Lier

L’ oriental Riad en Spa

Deze prachtige Riad en spa is zeker een aanrader om te bezoeken als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad. Wij namen hier een hammam behandeling. Je wordt als een baby gescrubt, je krijgt een masker over je hele lichaam en je haren worden gewassen. Je loopt als herboren de hammam uit. Een behandeling kan goedkoper bij een traditionele Hammam, hier kun je al een hammam treatment krijgen voor 15 euro. Bij L’oriental is een hammam behandeling verkrijgbaar vanaf 50 euro.

Bron: https://www.chambres-hotes.fr/

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply