0
Weekly Muse

Muse of the week: Maxime van Dalen

Deze week zetten wij muse Maxime van Dalen (25) in de spotlight. Wij deden een tijd geleden een oproep of mensen een toffe muse kenden en toen is Maxime wel vier keer genoemd, wij waren super nieuwsgierig naar deze inspirerende vrouw! Maxime komt echt uit een ondernemersfamilie en heeft sinds anderhalf jaar haar kapsalon in het hartje van Arnhem waar zij werkt met plantaardige en duurzame haar producten. Maxime werkt al vanaf haar 14e in kapsalons en heeft sinds haar 24e haar eigen kapsalon Studio57 waar inmiddels 3 werknemers werken. Reden genoeg om deze gedreven vrouw beter te leren kennen. Wij vroegen Maxime naar het opstarten van haar salon, wat ze anders had gedaan wanneer ze terug kijkt naar het opzetten van haar bedrijf en wat haar toekomstdromen zijn.

Op welk moment dacht je ik begin voor mezelf?

”Ik ben benaderd door een andere kapper die in dit pand zat, hij ging met pensioen en hij had niemand om zijn zaak aan over te dragen. Ik had hem jaren daarvoor een keer gesproken en heb hem toen verteld over mijn ambities om een eigen zaak te beginnen en dat had hij altijd onthouden. Toen ben ik naar het pand gaan kijken.”

Vanaf het eerste moment dat ik het pand binnen liep was ik verliefd. Het was een super mooie kans en het kwam op het juiste moment in mijn leven.

”Hiervoor heb ik veel in andere salons gewerkt waar ik een stoel huurde, maar ik wilde graag mijn eigen salon beginnen. Er was gelijk een optie om het hele pand te huren, dus zijn ik en mijn vriend in het appartement boven Studio57 gaan wonen, ideaal!”

Tegen welke dingen ben je aangelopen tijdens het opstarten van je salon?

”Ik dacht ik ga beginnen en dan komen de klanten vanzelf, maar het is super belangrijk dat mensen mijn salon online goed kunnen vinden. Ik ben hier zelf niet goed in, maar ik heb hier een bedrijf voor ingehuurd om mijn bovenaan te krijgen in de Google zoekresultaten, ieder zo zijn vak! Daarnaast is het vinden van het juiste personeel ook moeilijk. Je werknemers moeten gelijkgezind zijn en dezelfde mate van passie voor het vak voelen. Daarnaast moet ik ook een klik voelen met de collega met wie ik samenwerk, zo behoud je een fijne werksfeer.”

Aan welke mensen heb je steun gehad tijdens het opstarten van Studio57?

”Ik heb vooral veel gehad aan familie en mijn vriend. Die hielpen mij door bijvoorbeeld te zorgen voor het avondeten en hebben er begrip voor als ik een keer zeg dat ik te druk ben of als ik afzeg omdat ik te moe ben.”

Wat vind je het leukste aan hebben eigen bedrijf?

”Als je een stoel huurt in een salon kun je niet veel inbrengen. Ik vind het leukste aan het hebben van een eigen salon dat je alles op je eigen manier kunt doen. De inrichting, het aannemen van het personeel en de producten die je gebruikt. Ik vind het belangrijk een klik te krijgen met mijn klanten en een vaste klantenkring op te bouwen. Ik gebruik daarnaast volledig plantaardige en duurzame verf en haarproducten van Aveda.”

Als je terugkijkt had je dan bepaalde dingen anders gedaan?

”Nee niet perse, maar ik had wel eerder gewerkt aan de naamsbekendheid en de online vindbaarheid van de salon. Daarnaast blijkt ook dat het letterlijk zichtbaar maken van de winkel belangrijk is, anders lopen de klanten te winkel voorbij en valt de salon niet op. Daarom heb ik sindskort voor de deur een bank en een mooie rotan stoel gezet. Nu valt de winkel meer op en komen mensen sneller binnen gelopen. Dat zijn allemaal dingen die je in de loop der tijd leert.”

Wat zijn jouw toekomstdromen?

”Ik wil graag het pand kopen waar de salon en mijn appartement in zit. Daarnaast wil ik er een goedlopende toko van maken die ook doordraait als ik op vakantie ben. Ook is het een droom van mij om mee te doenaan de coiffure awards, dan zou ik mee willen doen aan de categorie kleur.”

Wie is jouw muse?

”Mijn muse is Ilham Mestour, een bekende Nederlandse haarstylist die het haar van onder andere koningin Maxima doet en aanwezig is bij zo ongeveer elke fashionweek ter wereld. Zij staat voor gezond, sexy en glamorous haar met een knipoog naar fashion. Precies wat ik mooi vind.”

Meer weten over Maxime? Bekijk hier de Instagram van Studio57 en de website .

Op Muse Weekly lees je wekelijks interviews met inspirerende vrouwen. Volg MuseWeekly op Instagram of Facebook.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply