0
Weekly Muse

Muze van de week: Kiki Bosman

Kiki Bosman is oprichtster van het online platform Girls Who Magazine. Kiki is een echte levensgenieter, die van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Van jongs af aan droomde ze er al van om haar culinaire avonturen te delen met een groot publiek. Op Girl Who Magazine deelt zij dagelijks al haar ervaringen, van leuke (restaurant) openingen tot de nieuwste food- en drinktrends, en is ze veel aanwezig op events. Daarnaast is Kiki part-time bezig met restaurantmarketing en heeft ze grootse dromen voor de toekomst. Wij zijn ontzettend benieuwd en volgen deze ambitieuze dame op de voet!

Kiki, zou je Girls Who Magazine kort kunnen toelichten?
Girls Who Magazine is begonnen vanuit een pure passie voor goed eten en drinken en het altijd op zoek zijn naar nieuw te ontdekken bijzondere plekken, zowel in Nederland als in het buitenland.
Eind vorige jaar werd het tijd om deze passie te delen met een grote groep like-minded levensgenieters, en inmiddels hebben we een aantal toffe evenementen bezocht en georganiseerd, werken we met een team van tien editors en hebben we een (al zeg ik het zelf!) prachtige website die vol staat met leuke content.

In onze artikelen speelt ‘genieten’ de hoofdrol. Het is een brede en veelgebruikte term, die wij graag toepassen op veel facetten van het dagelijks (uitgaans)leven. Van interviews met girlbosses tot drank-recepten voor een vriendinnenavond, van culinaire avonturen buiten de deur tot een wijnwandeling in een nieuw te ontdekken stad.

We zijn altijd aan het speuren naar goede restaurants, verborgen parels en non-touristic reistips. Vervolgens willen we onze volgekrabbelde bierviltjes reconstrueren tot een samenhangend verhaal, voor onze lezers. Al onze unieke bevindingen willen we delen met onze mede-levensgenieters, onder het motto ‘Sharing is caring’.

Hoe ziet een doordeweekse dag er voor jou uit?
Het klinkt cliché, maar iedere dag van mijn week is anders. Over het algemeen kan ik zeggen dat ik maandag, dinsdag en woensdag overdag bezig ben voor Girls Who Magazine. Ik stuur en beantwoord mails, breng structuur in de Instagram-, Facebook en contentplanning, plan koffie-afspraken in en schrijf artikelen. Op donderdag en vrijdag ben ik bezig met restaurantmarketing en in de avonduren van de week drink ik ofwel wijn met vriendinnen, kijk ik een Netflix serie op de bank met mijn katten of bezoek ik een nieuw geopend restaurant of ander soort evenement. Ik mag niet klagen!

Wat is het tofste wat je in je carrière hebt meegemaakt?
Mijn carrière is natuurlijk nog redelijk pril, maar eigenlijk is alles dat voor het eerst gebeurde sinds de lancering van Girls Who Magazine een hoogtepunt. Je begint met niets. 0 lezers, geen content, geen enkel PR bureau kent je, dus laat staan dat je samenwerkingen hebt. Een aantal hoogtepunten waren dan ook de volgende: de eerste uitnodiging om bij een restaurant te komen dineren voor een review, het eerste enthousiaste mailtje van een editor die voor Girls Who wilde schrijven, de eerste betaalde samenwerking, de eerste 1000 unieke lezers en zo kan ik nog wel even door gaan! Iets anders dat ik ook echt heel tof vond, was dat ik werd gevraagd als Jurylid voor de foodbloggers award. Zo stond ik als newbie tussen een aantal van de grootste foodies van Amsterdam (onder andere Cityguys & bySam) om awards uit te reiken aan de Amsterdamse restaurant scene.

Wat is een belangrijke levensles voor jou geweest?
Het beseffen dat, al geef je je laatste cent uit aan reizen, je altijd rijker terugkomt. Hoewel ik deze visie nog iets beter moet toepassen op mijn leven, klopt het als een deur. Na een reis kom je thuis met een gloednieuwe dosis inspiratie, je hebt mensen ontmoet, nieuwe dingen gezien en wellicht dingen over jezelf ontdekt. Dat is toch veel meer waard dan geld?

Na een reis kom je thuis met een gloednieuwe dosis inspiratie, je hebt mensen ontmoet, nieuwe dingen gezien en wellicht dingen over jezelf ontdekt.

Welk inzicht wil anderen meegeven?
Dat je je niet moet laten ontmoedigen door kritiek of tegenslagen. Je bent niet snel te oud (of te jong) voor een nieuw avontuur. Ook denk ik dat het belangrijk is om niet teveel tegelijk en te snel te willen bereiken. In het begin van Girls Who Magazine dacht ik dat alles vliegensvlug zou gaan en nam ik steeds meer hooi op mijn vork om sneller dingen te bereiken. Nu ben ik erachter dat je meer tijd voor dingen moet nemen. Zo slaagt een project waarschijnlijk veel beter en geniet je er nog eens meer van ook!

Wie of wat geeft jou inspiratie?
Hoewel ik totaal geen fan ben van hardlopen, krijg ik soms de beste ideeën tijdens een rondje in het park. Ik probeer dan echt even het verstand op nul te zetten en ruimte te geven voor nieuwe inzichten. Als ik dan thuiskom, dwing ik mezelf de nieuwe gedachten en ideeën op te schrijven. Als de tijd rijp is, voer ik het plan uit!

En last but least, van welke vrouw zou jij de antwoorden op deze vragen willen terug lezen?
Van Liesbeth Rasker! Echt een inspirerende topvrouw!

Meer weten? Volg Kiki Bosman of Girls Who Magazine op instagram!

Op Muse Weekly lees je wekelijks interviews met inspirerende vrouwen. Volg MuseWeekly op instagram. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply