0
Weekly Muse

Muze van de week: Sarah Bierens

Sarah (29 jaar) heeft haar passie voor schrijven, reizen en yoga samengebracht in haar werk. Ze is freelance copywriter, travel blogger en yoga teacher in opleiding. Ze schrijft en creëert voornamelijk voor ondernemers in de reis-, lifestyle-, health-, yoga- en culturele branche. Van blogs, social media posts, webteksten, interviews en magazineartikelen tot eindredactie en advies over storytelling. Het is mega inspirerend om te zien hoe Sarah haar hart volgt en op die manier ook haar werk en leven op een bewuste manier vorm geeft. Het hele interview lees je hieronder! 

Kan jij vertellen wat jouw werk als content creator inhoudt?
Ik mag elke dag doen wat ik het liefst doe: schrijven! Ik help ondernemers met het vinden van de juiste woorden. Geen ingewikkelde taal, wél een verhaal met impact. Want alleen met krachtige en waardevolle content haal je het beste resultaat uit je business. Daarnaast reis ik als travel blogger in opdracht van pr & marketingsbureaus, reisorganisaties en international travel boards (de marketingsbureaus van landen) de wereld rond om de mooiste plekken te ontdekken. Ook schrijf ik blogs en verhalen uit eigen naam. Hiermee wil ik mensen inspireren voor een bewuster, fijner en gezonder leven. Je zou me dus ook een mindful writer kunnen noemen!

Hoe ben jij gekomen waar je nu bent?
Door veel te schrijven, te netwerken, nieuwsgierig te zijn en te investeren in mezelf. Van jongs af aan schreef ik al verhalen en door mijn studie Geschiedenis – dé opleiding voor storytellers als je het mij vraagt – heb ik mijn writing skills verder ontwikkeld. Uit nieuwsgierigheid heb ik heel wat rondgesnuffeld en daardoor mijn rugzak gevuld. Van de uitgeverswereld, media- en filmbranche tot een journalistiek cultureel platform. Dat heeft me naast een creatieve pen ook een flinke dosis kennis van communicatie, publiciteit, contentmarketing en social media gebracht. Verder investeer ik in mezelf door te blijven leren, boeken te lezen, geregeld een cursus, opleiding of seminar te volgen en me te laten inspireren door andere ondernemers.

Zijn er bepaalde dingen die je graag nog zou willen doen?
Ik zit al in mijn passie door te mogen reizen voor mijn werk en te schrijven voor bewuste en creatieve ondernemers. Met bewust bedoel ik ondernemers en bedrijven die zich bezighouden met bewustwording, zingeving en duurzaamheid in de breedste zin. Dat werk wil ik blijven uitbreiden om met elkaar de wereld een stukje mooier te maken. Daarnaast ben ik ook begonnen met een yoga teacher opleiding. Op persoonlijk vlak brengt yoga me ontzettend veel, ik schrijf er over en ik voel dat ik er zakelijk gezien meer mee wil doen. Wie weet een nieuwe onderneming starten. Just wait and see ;-). Oh ja, een bestseller schrijven staat ook hoog op mijn wishlist!

Wat zijn belangrijke leermomenten in jouw leven geweest?
Dat het zo belangrijk is om je hart en intuïtie te volgen. Ondanks dat het niet altijd de meest vanzelfsprekende of eenvoudige weg is. Ik volgde mijn intuïtie door te switchen van een studie Mediamanagement naar een studie Geschiedenis. Ondanks dat ik geen docent wilde worden en met deze studie (in de crisistijd) niet direct zicht had op een baan. Ook de spannende keuze voor een carrière als zelfstandig ondernemer komt vanuit mijn hart. Voor de yogaopleiding geldt hetzelfde. Ik voelde dat ik dit moest doen en het heeft me tot nu toe al zoveel gebracht. Zolang ik mijn hart volg, vallen puzzelstukjes op hun plaats en komen er mooie dingen op mijn pad. De keren dat ik minder naar mijn onderbuikgevoel luisterde, brachten me vaak niet wat ik voor ogen had.

Zolang ik mijn hart volg, vallen puzzelstukjes op hun plaats en komen er mooie dingen op mijn pad.

Je houdt erg veel van reizen. Welke inzichten heb jij tijdens het reizen opgedaan?
Allereerst hoe geweldig het is om te reizen! Er is zoveel moois te zien en te ontdekken. En dan heb ik het niet alleen over de adembenemende natuur of toffe steden. Ook het contact met andere culturen en mensen is zó waardevol. Het geeft nieuwe inzichten en leert je anders naar dingen kijken. Door het reizen ben ik ook minder gehecht aan materiële zaken. Omdat je veel spullen helemaal niet nodig hebt en ze niet per se gelukkig maken. Ervaringen daarentegen wel. Dat is in ieder geval mijn ervaring ☺. Reizen verrijkt het leven en ik kan het iedereen aanraden om het zoveel mogelijk te doen!

Welk inzicht zou jij graag aan anderen willen meegeven?
Wat ik eerder deelde als mijn leermoment: je hart en intuïtie volgen, dan komt het goed. Ook door je ontvankelijk en nieuwsgierig op te stellen. Naar anderen en de wereld om je heen. Daar leer en groei je van als mens. En ook een heel belangrijke: bewuster leven. We denderen vaak maar door, zijn bezig met hoe het beter kan en wat we nog niet bereikt hebben. Sta vooral ook eens stil, kijk aandachtig om je heen en besef wat je al hebt en waar je dankbaar voor kunt zijn.

Sta vooral ook eens stil, kijk aandachtig om je heen en besef wat je al hebt en waar je dankbaar voor kunt zijn.

Hoe zorg jij voor voldoende ontspanning, een goede work-life balance? 
Dat doe ik door veel te wandelen in de natuur, yoga, een avondje Netflixen en af en toe te genieten van een goed glas wijn in goed gezelschap. It’s all about balance, toch? Nog een tip: neem een kat! Of een hond als je niet van katten houdt. Een huisdier – in mijn geval kat Noortje – ontspant en maakt je echt een blijer mens.  

Van welke inspirerende vrouw zou jij graag deze interviewvragen willen teruglezen?
Fotograaf Julie Ann. Zij maakt prachtige foto’s en is een storyteller in beelden. Ik werk graag met haar samen.

Meer weten? Volg Sarah Bierens op instagram! Of bekijk haar website www.sarahbierens.nl.

Op Muse Weekly lees je wekelijks interviews met inspirerende vrouwen. Volg MuseWeekly op instagram. 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply