0
Weekly Muse

Muse of the week: Laura Snijder

Laura Snijder (25) is eigenaresse van Take it slow, een webshop met eerlijke en duurzame kledingmerken en lifestyle producten. In haar eigen zoektocht naar duurzame mode vond Laura een dusdanige webshop ontbreken en begon ze er daarom zelf eentje. En met succes! Op haar instagram account @worldoftakeitslow – met inmiddels meer dan 10.000 volgers, geeft Laura je een kijkje in haar wereld. Ze hoopt met haar webshop, haar instagramaccount en haar eigen bewuste leefstijl anderen te inspireren om hetzelfde te doen. 

Hi Laura, kan je jezelf kort introduceren? 
Mijn naam is Laura Snijder, ik ben 25 jaar en woon bijna 3 jaar in Amsterdam. Ik heb Fashion & Textiles Technologies gestudeerd in Enschede en kom oorspronkelijk uit de buurt van Zwolle. Na mijn studie ben ik naar de randstad verhuisd voor een baan in de mode. Dit plan heeft uiteindelijk iets anders uitgepakt, ik ben namelijk meteen voor mijzelf begonnen.

Waar staat Take it slow voor?  
In onze snel veranderende wereld nodigt Take it slow je uit om het eens wat langzamer aan te doen en bewuste keuzes te maken. De naam is gekozen als tegenhanger op de mainstream fast fashion. Bij Take it slow shop je online duurzame en eerlijke kleding zonder dat je daarbij in hoeft te leveren op stijl. Minimalistische stijlen en kwalitatief hoogwaardige materialen is waar ik van houd. Voor mij zit schoonheid in de eenvoud en in de details van een eerlijk product.

Zijn er bepaalde doelen die je wilt bereiken?
Ik wil met Take it slow graag de meest bekende online store zijn in Nederland met duurzame kleding en lifestyle producten. Wanneer je aan Take it slow denkt wil ik dat je meteen denkt oh die webshop met alleen maar eerlijke producten, wanneer ik daar koop zit ik goed, deze webshop kan ik vertrouwen. Daarbij wil ik graag ook mijn eigen eerlijk geproduceerde kledinglijn opzetten die past bij de moderne bewuste vrouw. Wanneer dit goed loopt wil ik tijd vrij maken voor mijn persoonlijke doelen. Zoals een yoga teacher training (niet om les te kunnen geven maar om meer te leren over deze levenstijl en over alle technieken). Een ander persoonlijk doel is voor langere periodes te reizen en tegelijkertijd nog wel te kunnen werken. Ik heb namelijk heel bewust besloten na mijn studie om van mijn gespaarde geld een bedrijf te starten in plaats van te gaan reizen. Maar die reiswens gaat vast en zeker nog uitkomen in een digital nomad style.

Welk inzicht zou jij graag anderen willen meegeven?
Gewoon dóen en vertrouw daarbij op je gevoel. Heel veel dingen binnen Take it slow doe ik maar gewoon. Zonder vooronderzoek, strategisch plan of berekeningen of het slim zou zijn om hieraan geld uit te geven. Want met gewoon doen kom je er het snelste achter of iets werkt of niet. Werkt het niet? Dan ook meteen actie ondernemen om bij te sturen zodat het wel gaat werken. Mijn gevoel of iets gaat werken of aanslaat is vaak sterk genoeg om op te vertrouwen.

Gewoon dóen en vertrouw daarbij op je gevoel.

 

 

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
In mijn eigen kantoor in Amsterdam waarin ook het magazijn en fotostudio zit. Daarbij hoop ik een klein creatief en like minded team om mij heen te hebben want alleen is ook maar zo alleen.

Van welke inspirerende vrouw zou jij graag deze interviewvragen willen teruglezen?
Sandra van The Souks ik vind haar een inspirerende zakenvrouw waarvan ik via social media nog te weinig van haar als eigenaresse meekrijg. Hoe doet ze ’t toch allemaal?  Ik ben zo benieuwd!

Meer weten? Volg Take it slow op instagram! Of bekijk de webshop.

Op Muse Weekly lees je wekelijks interviews met inspirerende vrouwen. Volg MuseWeekly op instagram. 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply