0
Weekly Muse

Muse of the week: Eloniek Teunissen

Het liefst loopt ze de hele dag rond met een camera in haar hand. Eloniek Teunissen (24) is fotografe en woont samen met haar vriend in – dat durven we wel te stellen – de mooiste stad aan de Waal, Nijmegen. Naast haar eigen fotografiebedrijf “Eloniek Photography & Design” (binnenkort onder een andere naam..!), werkt ze al 2 jaar, met veel plezier, bij conceptstore Make My Day in Nijmegen. Wij vroegen deze creatieve muse alles over fotografie, haar (geheime) project in de Tweede Kamer en haar persoonlijke toekomstplannen. 

Eloniek, hoe ben je begonnen met fotografie?
“Fotograferen zit in mijn bloed. Mijn oma maakte altijd van alles foto’s met haar camera en Nokia telefoon. Mijn moeder legt ook alles vast en ik merk al op vrij jonge leeftijd dat ik dit ook leuk vind. Op mijn dertiende krijg ik een digitale compact camera en op mijn vijftiende mijn eerste spiegelreflexcamera. Ik maak vanaf dat moment foto’s van alles wat ik tegenkom en iedereen die ik kan gebruiken voor mijn lens. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel foto’s gemaakt. Tijdens een basiscursus fotografie en mijn minor Fotografie aan de Fotovakschool in Amsterdam, leer ik ook over conceptuele fotografie. Nog steeds bedenk ik concepten, zoek ik naar variatie en ontwikkel me verder in mijn eigen stijl. Ik haal veel inspiratie uit andere fotografen, zoals Brandon Woelfel.” 

“Fotograferen zit in mijn bloed. Mijn oma maakte altijd van alles foto’s met haar camera en Nokia telefoon.”

Je bent nu bijna klaar met je studie, heb je tegenslagen gehad en zo ja hoe ben je hier mee omgegaan?
“In de afgelopen 5 jaar ben ik mezelf ontzettend vaak tegengekomen en heb ik veel geleerd over mezelf tijdens mijn studie. Ik heb helaas een aantal tegenslagen gehad op persoonlijk vlak die me echt even met beide benen op de grond hebben gezet. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn studie niet altijd op de eerste plek stond. Ondanks dat heb ik mezelf altijd voor de volle 200% ingezet voor mijn studie en streef ik ernaar om iets neer te zetten waar ik trots op ben.”

Wat is het hoogte punt in je carrière tot nu toe?
“Ongeveer 3 jaar terug werd ik via via gevraagd om een opdracht aan te nemen voor iemand in de politiek. Ik mocht op dat moment nog niet weten om wie het ging. Die opdracht intrigeerde me en ik ben ervoor gegaan. Een jaar lang liep ik mee in de campagne van iemand uit de Tweede Kamer. Dat was ontzettend leerzaam! Ik heb alle campagnefoto’s gemaakt en een rondleiding door de Tweede Kamer gehad. Het was misschien niet de meest creatieve opdracht, maar ik heb ontzettend veel mensen leren kennen en ook een hele toffe tijd gehad!”

Wie wil je nog graag voor jouw lens hebben?
“Oeh dat vindt ik een lastige, ik wil nog zoveel mensen op de foto zetten! Ik heb geen specifiek iemand die ik wil fotograferen. Het liefst zet ik een ‘groep’ op de foto. In Marokko heb ik een hele serie foto’s gemaakt van de bevolking. Mij lijkt het gaaf om een serie te maken van een bevolkingsgroep.”

“Mij lijkt het gaaf om een serie te maken van een bevolkingsgroep.”

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
“Over 5 jaar run ik mijn eigen fotografie bedrijf. Daarnaast heb ik mijn andere droom verder uitgewerkt, namelijk weddingplanner. Met mijn bedrijf combineer ik mijn passie voor fotografie met het plannen van droombruiloften!”

Heb jij een Muse in jouw omgeving die wij moeten interviewen?
“Ik vind Barbara van den Bos een inspirerende muse. Zij heeft een online coachingsplatform voor vrouwen, waar vragen over relaties, intimiteit en seksualiteit, worden beantwoord.”

Meer weten over Eloniek? Volg haar op instagram: @eloniek of @eloniekphotographyanddesign
Op Muse Weekly lees je wekelijks interviews met inspirerende vrouwen. Volg @museweekly op instagram.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply