0
Weekly Muse

Muse of the week: Charlene

Ze werkte als danseres en deed mee aan programma’s als So You Think You Can Dance en Everybody Dance Now. Toch gooide Charlene (26 jaar) uit Zoetermeer het roer totaal om toen ze haar drive als danseres verloor. Ze verhuisde naar Bali om zichzelf opnieuw uit te vinden. Toen ze dichter bij zichzelf kwam begon zij haar nieuwe carrière als visual designer, startte zij The Badass Collective en vlogt ze haar leven. Deze inspirerende power vrouw moesten wij spreken om meer over haar te weten te komen! Ook benieuwd naar Charlene’s verhaal? Lees dan snel verder!

Kun je jezelf voorstellen voor de mensen die jou nog niet kennen/

”Mijn naam is Charlene, maar de meeste mensen noemen mij Leena. Ik ben 26 jaar jong en woon nu in Zoetermeer, maar heb heel erg heimwee naar Bali waar ik een tijd gewoond heb. Ik zou mijzelf omschrijven als een creatieve ondernemer. Een breed begrip maar dit zou mij het beste omschrijven. Ik ben iemand die doet wat haar hart zegt en ben heel intuïtief. Ik creeër en bewandel mijn eigen pad. ”

”Ik heb 19 jaar gedanst. Ik heb les gegeven en meegedaan aan programma’s als: SYTYCD en Everybody Dance Now. Dansen was mijn grootste passie en droombaan. Toch verloor ik mijn drive na al die jaren en besloot ik een grote switch te maken. In 2017 verhuisde ik naar Bali, samen met mijn vriend.”

”Zo ver weg van de bekende wereld durfde ik stasp voor stap te zetten alle die jasjes die ik aandeed voor de buitenwereld uit te trekken en een nieuwe weg in te slaan. Zo begon ik met The Badass Collective (platform voor persoonlijke ontwikkeling) en begon ik met vormgeven. Sinds tante Cor (Corona) om de hoek is komen kijken ben ik vol voor mijn visuals gegaan. Nu creëer ik (motion) visuals en heb ik vooral klanten uit Australië en Amerika.”

Waardoor verloor je je belangstelling voor dansen?


”Ik heb nooit mijn belangstelling voor dansen verloren, mijn liefde voor dans is nooit weggegaan en ik kan er nog steeds van genieten om andere toffe dansers te zien en naar shows te gaan. Wat wel ‘verloren’ is gegaan is mijn drive om zelf als professioneel danser door het leven te gaan, ik ben sowieso nooit een danser geweest die 24/7 in de studio stond te trainen. De liefde en passie die ik als jong meisje voelde voor dans was er gewoon niet meer, als jij net leert fietsen wil je niks anders doen totdat het de gewoonste zaak van de wereld wordt, dat is een beetje gebeurd bij mij met dansen. Daarbij voelde ik me ook nooit ergens helemaal thuis en had ik steeds meer het gevoel nog VEEL meer uit mezelf te kunnen halen, alsof dansen niet genoeg was… en dat blijkt nu.”

Je werkt nu als visual designer, hoe ben je hiermee begonnen?


”Ik heb mezelf alles aangeleerd. Ik heb 0 diploma’s, ook niet van de middelbare school… oops. Ik ben begonnen met designen doordat ik met The Badass Collective begon, ik wilde niet alleen maar saaie stockfoto’s gebruiken maar er wat meer ”saus” aan toevoegen, dus ben ik met photoshop gewoon gaan proberen er wat van te maken. Op een gegeven moment had ik door dat ik beelden kon laten bewegen in Photoshop (met de frames krijg je een stopmotion effect). Toen Corona net was begonnen vroeg een vriendin van mij uit Australië of ik een intro kon maken voor haar IGTV serie. Ik had het geld nodig dus ik dacht waarom niet? Toen kwam ineens de ene na de andere opdracht binnen.”


Hoe is het om je eigen baas te zijn?

” The best! Ook dit zat er al vroeg in bij mij. Mijn vader heeft vroeger eigen bedrijven gehad en als kleuter ging ik altijd mee naar de zaak en zat ik erbij als de ”directrice”. ik sprak altijd mijn vaders klanten aan en nam gerust de telefoon op als klein meisje. Tuurlijk heeft het ook weleens nadelen, maar mijn belangrijkste persoonlijke kernwaarde is ‘vrijheid’ (in elke vorm) en eigen baas zijn geeft mij de vrijheid waar ik naar verlang. ”

Wat doe je als je even geen inspiratie hebt en je een opdracht hebt?

”Mezelf forceren door te gaan, dit pakt natuurlijk averechts uit maar dit is toch wat ik 99% van de tijd doe. Mezelf door pushen, tot irritatie te brengen en daarna denken ‘wat ben ik nou eigenlijk aan het doen?’ en dan pas afstand nemen van mijn opdracht. Als je voelt dat je inspiratie even op is dan moet je gewoon meteen zorgen voor een switch, desnoods ga je in de andere kant van je kamer/office zitten of eet je keer een broodje pindakaas als ontbijt in plaats van een smoothiebowl (bij wijze van spreken). Je moet jezelf dan even uit die vaste routine trekken en lekker wat spontaants gaan doen, wat dat ook mag zijn op dat moment… zolang het maar iets is waar jij echt even zin in hebt. ”

Waar krijg je energie van?

”Een goed diepgaand gesprek met andere ondernemers, ik werk vooral alleen dus ik merk dat ik het weleens mis om eens met iemand over wat nieuwe ideeën te sparren. Ik heb tijdens het werken eigenlijk altijd muziek op, muziek is voor mij heel belangrijk voor de juiste sfeer. De visuals die ik bijvoorbeeld maak zijn altijd gepersonaliseerd, ik tune echt in op iemands vibe en energie. Aan de hand daarvan ga ik aan de slag en muziek is hier echt van belang om met de juiste energie te vlammen.Ook van toffe feedback krijg ik veel energie. Ik werk dus vooral met Aussies en Amerikanen en zij denken vaak veel meer out of the box…. Dus wanneer ik hun snippets stuur voor een nieuwe edit dan krijg ik gillende voice memo’s terug vol enthousiasme. Dit is echt heel fijn en geeft nog meer energie om de rest van de edit te rocken.”

”Wat mij op prive gebied echt energie geeft is als ik met mijn vriend onze toekomst plannen bespreek of als we hardop dromen over toffe verre reizen, avonturen die we willen meemaken en plekken op de wereld die wij nog willen bezoeken. Of een goed energiek boek of motiverende video’s zoals die van Tony Robbins. ”

Hoe zorg je er voor dat je lekker in je vel zit?

”Balans. Balans is voor mij echt het thema van de afgelopen maanden. Ik heb vaak het idee gehad dat ik echt lekker in mijn vel zat maar bij 1 keer niezen schoot ik alweer uit mijn vel, als je begrijpt wat ik bedoel. Het waren vaak korte ‘lekker in mijn vel’ momenten. Totdat ik ging inzien dat het allemaal draait in balans. Juiste voeding, positieve mindset, genoeg beweging, lekker wierookje opsteken, vrijheid voelen op zowel financieel gebied als persoonlijk. Dit zijn allemaal elementen die mij helpen om lekker in mijn vel te zitten. Oh en ook een flexe outfitter, ik moet me echt lekker voelen in mijn outfit.”

Wat zijn dingen waar je als zzp’er tegenaan loopt?

”Financiën en de hele zakelijke kant! Ik ben echt een creatieveling dus de financiële kant en alles wat meer ‘statisch’ is (in mijn ogen) vind ik lastig. Ik ben bijvoorbeeld totaal geen fan van dagelijkse promo maken voor je eigen diensten op Instagram, dit voelt voor mij niet real. Maar, ik weet dat het ‘moet’ in deze tijd. En wat lastig kan zijn als zzp’er is dat je alle rollen in één bent, zeker in je opstartfase. Je bent de werkgever, werknemer, creatieve brein, marketing brein, de boekhouder… het is topsport! Balans is hierin dus ook heel belangrijk voor mij. ”

Je vlogt ook sinds kort, wat kunnen mensen van jou verwachten in de vlogs?

”Ik vind dit dus ook weer zo spannend en leuk. We scheppen vaak een beeld van iemand op social media en mensen hebben dat uiteraard ook om mij heen gecreëerd. Ik krijg geregeld berichten dat ik andere vrouwen inspireer en dat het hen motiveert als zij zien dat ik gewoon m’n ding doe, en dit is heel tof en ook voor mij motiverend om te horen maar ik wil geen half beeld laten zien! Ik wil in mijn vlogs dus echt alle kanten laten zien, en ook positive energie verspreiden en mensen meenemen in mijn eigen avonturen terwijl ik stap voor stap mijn ideale leven creeër, on my own terms. 

Je hebt ook samen met jouw vriend een platform @thebadasscollective. Een platform voor mind, spiritualiteit en body. Kun je hier meer over vertellen?

Yessss zeker! The Badass Collective is dus ontstaan tijdens onze tijd op Bali en heette eerst ‘Badass Magazine’. Het was online magazine voor Nederlandse vrouwen die ook behoefte hebben aan meer diepgang in het leven, opzoek zijn naar antwoorden over zichzelf en ook hun eigen droomleven willen creëren. Dit draaide ik eerst allemaal zelf, het was tof maar het was niet in balans. Ik was 24/7 ermee bezig, maar als je ergens energie in stopt is het ook fijn om energie terug te krijgen en dat mistte ik. Het heeft toen een halfjaar stil gelegen en toen wij vorig jaar terugkwamen naar NL ging het weer borrelen en kreeg ik een bredere visie.”

”Nu richten wij ons niet alleen meer op vrouwen maar ook op mannen. We proberen nu meer een collectief te vormen achter de schermen. We werken samen met experts met verschillende kennis en ervaring zodat we nog meer kunnen betekenen voor anderen.” 

”Wat ik persoonlijk tof vind aan TBC is dat we het over ‘serieuze’ onderwerpen hebben maar alles met een knipoog en een nuchtere/chille/urban sfeer. Dit is precies wat ik zelf mistte, een plek die een goeie mix is tussen psychologie, spiritualiteit en body maar ook nog met beide benen op de grond staat en met urban sferen.”

Meer weten over Leena? Volg Leena dan op Instagram. Of volg haar platform The Badass Collective hier. Wil je Leena’s werk bekijken? Bekijk haar website dan hier!

Op Muse Weekly lees je wekelijks interviews met inspirerende vrouwen. Volg @museweekly op Instagram.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply